Værd at vide

Måltiderne i børnehaven er en fælles social begivenhed, som skal fremme børnenes lyst til at spise – og spise sundt. Det er vigtigt, at måltiderne foregår i en rolig og rar atmosfære, der indbyder til at nyde maden. 

Morgenmad

Mellem kl. 7.00 – 8.00 kan alle børn få lidt morgenmad bestående af havregryn eller cornflakes med mælk.

Formiddagsmåltid

Kl. 9.30 efter samling på stuerne, får vi et let måltid bestående af hjemmebag. Vi bager brød hver dag, som vi både nyder om formiddagen og om eftermiddagen sammen med vores medbragte frugt. 

Frokost

Ved 11.30-tiden spiser vi frokost. Alle børn skal selv medbringe deres madpakke hjemmefra, som vi spiser i fællesskab på stuerne. Frokosten er et vigtigt måltid på dagen i børnehaven, fordi vi alle samles i vores grupper. Det giver en pause fra høj aktivitet, hvor vi i rolige omgivelser kan nyde vores mad i et stille tempo.

Eftermiddagsmad

Børnene medbringer en ”frugtpose” hjemmefra. Her kan forældrene lægge nødder i, frugt, gulerod og lign. Hvis børnene er mere sultne efter de har spist deres frugtposeindhold, er der mulighed for at få lidt af formiddagens hjemmebag.

Se Fødevarestyrelsens link forneden hvor der er gode ideer til alt om kost.

Se materialet ”Det fælles Frokostmåltid”

Fødselsdage er en vigtig begivenhed, og de fleste børn vil også gerne fejre deres fødselsdag enten med besøg fra børnehaven derhjemme eller ved at dele noget ud i børnehaven.

Fødselsdag i børnehaven

Vi vil meget gerne være med til at fejre dit barn her i børnehaven. Der er mange måder at gøre det på, oftest har forældrene kage eller frugt med til stuens børn, som barnet så deler ud. Vi stiller flag ved døren, skriver tillykke på tavlen og synger fødselsdagssang til samling. Til sidst får barnet en gave fra alle børnene.

Fødselsdag derhjemme

Skulle børnene ønske at invitere stuens børn eller sin egen gruppe hjem, så kommer vi gerne – både børn og medarbejdere.

Støt fællesskabet

Der deles ikke invitationer ud til "udvalgte" børn i Stokrosen, de skal sendes med posten. Det er af hensyn til de børn, der ikke er inviteret med.

Som forældre er det vigtigt, at I er med til at styrke det fællesskab, vi har i børnehaven og invitere hele gruppen eller stuen hjem, når der er fødselsdag. Er du som forældre i tvivl om, hvem dit barn deler gruppe eller stue med, kan du altid tage fat i os medarbejdere her i Stokrosen, så kan vi hjælpe dig.

Slik og søde sager

Der skal være plads til et stykke kage indimellem, men vi anbefaler, at I prøver at begrænse børnenes sukker indtag.

Børnene må ikke få slik med tilbage til børnehaven, da det skaber konflikter i forhold til de børn, der ikke har været med til fødselsdagen.

Legetøjsdag er om fredagen, hvor børnene kan medbringe legetøj med navn på. Legetøjet er på eget ansvar. Vi vil meget gerne have, at I forældre støtter op om denne legetøjs dag og overholder aftalen om kun, at medbringe legetøj om fredagen. Vi oplevede tidligere, at der var for mange konflikter indbyrdes, når børnene havde legetøj med hver dag. Larmende legetøj frabedes på grund af arbejdsmiljøet.

Der er undtagelser for de 2 til 3 årige. De må gerne medbringe sut, klud, sovebamse mm. hver dag.  

Den daglige hygiejne i Stokrosen er en naturlig del af vores dagligdag. Vi lægger stor vægt på at lære børnene god hygiejne.

Det skal gerne blive en sund vane at vaske hænder, når man har været ude at lege, inden man skal spise, efter toiletbesøg og inden madlavning. Vi lærer også børnene at pudse deres næser med efterfølgende håndvask, at hoste væk fra andre og hoste i egen arm.

Derudover er vi nu skofrit område og det betyder, at alle skal tage deres sko af når de kommer ind i Stokrosen. Der er blå futter til forældrene og børnene tager deres sutsko på. 

En god hygiejne er en naturlig del af vores hverdag, og børnene vil opleve, at det en del af den daglige rutine, at vi eksempelvis skal vaske vores hænder inden vi spiser frokost sammen.

Vi modtager børnene i Stokrosen, når de igen kan følge deres dagligdag.

Når barnet ikke kommer i Stokrosen, vil vi gerne vide det, da børnene ofte venter på deres kammerater. I kan skrive det på Tabulex, så vi er orienteret.

Børnene skal være raske når de kommer tilbage efter sygdom.

Vi underretter jer når der er sygdomstegn opstået i Stokrosen.

Husk at sige farvel når du forlader Stokrosen.

Der er indført Tabulex i alle daginstitutioner i Helsingør Kommune. Tabulex er et komme/gå system, hvor I som forældre selv skal "trykke" jeres barn ind og ud på en skærm.

Aflevering

Husk altid at sige farvel til dit barn. Vi vil gerne hjælpe med at vinke.

Afhentning

Husk at slukke din mobil inden du går ind i Stokrosen. Det er nemlig nu du har dagens vigtigste møde – mødet med dit barn.

Det er en god ide at hilse på dit barn før du evt. henter madkasser/frugtposer eller snakker med personalet.

Støt dit barn til at rydde op efter sig inden I går hjem, og det er dig som forældre der også bestemmer hvornår I går.

Vi vil gerne sige farvel til jer inden I går.

Vi følger Helsingør Kommunes politik for lukkedage.

Gå til Helsingør Kommunes hjemmeside vedr. lukkedage

Børnene skal have egne bleer med. Bleerne lægges på barnets hylde på badeværelset.