Måltider

Måltiderne i børnehaven er en fælles social begivenhed, som skal fremme børnenes lyst til at spise – og spise sundt. Det er vigtigt, at måltiderne foregår i en rolig og rar atmosfære, der indbyder til at nyde maden. 

Morgenmad
Mellem kl. 7.00 – 8.00 kan alle børn få lidt morgenmad bestående af havregryn eller cornflakes med mælk.

Formiddagsmåltid
Kl 9.30 efter samling på stuerne, får vi et let måltid bestående af hjemmebag. Vi bager brød hver dag, som vi både nyder om formiddagen og om eftermiddagen sammen med vores medbragte frugt. 

Frokost
Ved 11.30-tiden spiser vi frokost. Alle børn skal selv medbringe deres madpakke hjemmefra, som vi spiser i fællesskab på stuerne. Frokosten er et vigtigt måltid på dagen i børnehaven, fordi vi alle samles på stuerne. Det giver en pause fra høj aktivitet, hvor vi i rolige omgivelser kan nyde vores mad i et stille tempo.

Eftermiddagsmad
Børnene medbringer en ”frugtpose” hjemmefra. Her kan forældrene lægge nødder i, frugt, gulerod og lign. Hvis børnene er mere sultne efter de har spist deres frugtposeindhold, er der mulighed for at få lidt af formiddagens hjemmebag.

Alle de 2 -3 årige får mælk til formiddag og frokost. Der serveres mælk til frokost til alle børn. Vi drikker økologisk minimælk.

Se Fødevarestyrelsens link forneden hvor der er gode ideer til alt om kost.

Se materialet ”Det fælles Frokostmåltid”

 

Åbningstider

Alle hverdage
kl. 07.00-17.00

Lukkedage
Frugtkurve